Daniel Ricciardo je nazaj!

19. 10. 2023 | STA
Deli
Daniel Ricciardo je nazaj! (foto: Profimedia)
Profimedia

Potem ko je "pozabil" izpustiti volan, se vedno nasmejani Avstralec vrača v karavano formule 1.

Avstralski dirkač formule 1 Daniel Ricciardo (AlphaTauri) se bo ta konec tedna vrnil na dirke svetovnega prvenstva v ameriškem Austinu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Štiriintridesetletni Avstralec si je na veliki nagradi Nizozemske ob zdrsu s steze zlomil dlančno kost, zaradi česar je izpustil zadnjih pet dirk.

Ricciardo se je, potem ko je ostal brez mesta v kateri od ekip za sezono 2023, v formulo 1 vrnil za VN Madžarske, na kateri je zamenjal Nizozemca Nycka de Vriesa. Nato je nastopil še na dirki v Spa-Francorchampsu.

Konec avgusta je na dirkališču v Zandvoortu na prvem prostem treningu zdrsnil s steze. Ob stiku z ogrado pri majhni hitrosti pa je držal volan in si zlomil kost v dlani.

Zaradi poškodbe je izpustil kasnejšo dirko na Nizozemskem ter nato še VN Italije, Singapurja, Japonske in nazadnje Katarja. Na teh dirkah ga je zamenjal Novozelandec Liam Lawson in v Singapurju osvojil dve točki za deveto mesto.

AlphaTauri, ki bo tudi prihodnjo sezono dirkal z Ricciardom in Japoncem Yukijem Tsunodo, sicer v seštevku konstruktorjev zaseda zadnje mesto z le petimi osvojenimi točkami.

Klasična dirka za VN Amerik bo na sporedu v nedeljo ob 21. uri. V petek ob 23. uri bodo kvalifikacije za nedeljsko dirko. Sobotni spored se bo začel s kvalifikacijami (19.30) za sprintersko preizkušnjo, ki bo ob polnoči.

Preberite še: Umrl je ustanovitelj ene najposebnejših nemških avtomobilskih znamk

BONUS VIDEO: To so skrite slabosti (in prednosti) električnih avtomobilov!

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol