Varnostni avto v Monzi močno treščil v ograjo. Kaj je šlo narobe? (VIDEO)

30. 8. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Nesreča izgleda precej brutalno, a nasrečo sta jo voznik Bernd Mayländer in njegov sopotnik odnesla brez poškodb.

Aston Martin Vantage, ki se uporablja kot varnostni avtomobil (safety car) v Formuli 1, se je v četrtek med rutinskim testiranjem pred dirko ta vikend v Monzi zaletel. Na srečo v nesreči nihče ni bil poškodovan, vendar vzrok za nezgodo še ni znan.

Preberite še:

Varnostni avto v Monzi močno treščil v ograjo. Kaj je šlo narobe? (VIDEO)
Profimedia

Na posnetku je videti, kako voznik varnostnega avtomobila Bernd Mayländer, izgubi nadzor nad Aston Martinom med vstopom v ovinek Parabolica, ki je eden najhitrejših na dirkališču Monza. Avtomobil pri veliki hitrosti zdrsne s steze in se zavrti, preden trči v zaščitno ograjo iz avtomobilskih gum.

Na spletu so se že pojavile špekulacije, da bi lahko nesrečo povzročila mehanska okvara in ne napaka voznika. Nekateri namigujejo, da so se morda zavore pregrele, zaradi česar je Mayländer namerno sprožil zdrs, da bi upočasnil vozilo.

Varnostni avto v Monzi močno treščil v ograjo. Kaj je šlo narobe? (VIDEO)
Profimedia

"Na stezi v Monzi je prišlo do incidenta, v katerega je bil vpleten varnostni avto," je zapisano v izjavi FIA. Dodali so še, da: "Aston Martin preiskuje vzrok nesreče, lahko pa potrdimo, da sta voznik in sovoznik nepoškodovana."

Bi dali tri milijone za avto, potem pa rezervne dele kupovali na ebayu? Tudi to se najde, cena pa ...

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac