V Kanadi je bilo pestro, a na koncu je bila zmaga pričakovana ...

10. 6. 2024 | STA
Deli
V Kanadi je bilo pestro, a na koncu je bila zmaga pričakovana ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Max Verstappen tudi v tem delu sezone ne popušča.

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Kanadi. Na preizkušnji v Montrealu je premagal Britanca Landa Norrisa (McLaren) in njegovega rojaka Georgea Russlla (Mercedes).

Profimedia

Na zanimivi dirki v Kanadi, ki sta jo v precejšnji meri zaznamovala tudi nestabilno vreme in izbira pnevmatik na delno mokri stezi, je nazadnje slavil svetovni prvak in vodilni v seštevku sezone.

A pot do zmage ni bila lahka, z drugega startnega položaja, v sobotnih kvalifikacijah je sicer dosegel enak čas kot Russell, je začel kot drugi, med preizkušnjo pa je bil na vodilnem mestu poleg Russlla tudi Norris. A v drugi polovici, zaradi nekaj trčenj in izletov s steze je večkrat posredoval tudi varnostni avto, je Verstappen prišel do vodstva in ga obdržal do konca.

Profimedia

Zmaga je šesta v sezoni in jubilejna 60. v karieri, z njo pa je še povečal naskok v seštevku SP, saj je njegov najbližji zasledovalec Monačan Charles Leclerc po izjemno slabi predstavi Ferrarija dirko končal predčasno.

Naslednja dirka bo na vrsti 23. junija v Barceloni.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu