Prva domača zmaga za Leclerca, Verstappen ohranja visoko prednost

27. 5. 2024 | STA
Deli

V kaotičnem Monte Carlu je tokrat Nizozemec zasedel (zanj) šele šesto mesto.

Monačan Charles Leclerc (Ferrari) je zmagovalec dirke formule 1 na domačem terenu. Na klasični preizkušnji svetovnega prvenstva formule 1 po ulicah monaške kneževine je ugnal Avstralca Oscarja Piastrija (McLaren), tretji je bil drugi Ferrarijev voznik Španec Carlos Sainz.

Profimedia

Dirka se je začela s trčenjem več dirkalnikov v prvem krogu, po katerem je bolid Sergia Pereza obstal na cesti povsem razbit, dirkač pa je bil nepoškodovan. V trčenje sta bila vpletena še Danec Kevin Magnussen, ki je zadel Mehičana v Red Bullu, ter Nemec Nico Hülkenberg. Zaradi odstranjevanja posledic trčenja so dirko prekinili z rdečo zastavo in z novim startom nadaljevali po 45 minutah.

Po novem startu je Leclerc brez težav zadržal prvo mesto iz kvalifikacij, kar na ozkih monaških ulicah praktično že pomeni zmago. V tretjem poskusu, ko je začel s prvega mesta, je domačinu v Monaku vendarle uspelo tudi končati pred vsem tekmeci, tako da je prvič v karieri slavil na domačem dvorišču.

Profimedia

Za Leclerca je današnja zmaga šesta v karieri, a prva po Avstriji julija 2022.

Vodilni v SP Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ki je bil v sobotnih kvalifikacijah šele šesti, je tudi ostal na tem mestu. A v SP kljub današnjemu slabemu izkupičku ostaja prepričljivo prvi, ima še 31 točk naskoka pred Leclercom.

Naslednja dirka bo čez 14 dni v Kanadi.

Profimedia

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan