Formula 1: Umrl je Carlos Reutemann

7. 7. 2021
Deli

V 79. letu starosti je po težki bolezni umrl nekdanji argentinski dirkač Carlos Reutemann.

Reutemann se je zadnjih nekaj let boril z rakom na jetrih, v zadnjem času pa je imel velike težave z ledvicami, pred kratkim pa so ga sprejeli v bolnišnico zaradi slabokrvnosti in dehidracije. Od takrat se mu je zdravstveno stanje slabšalo iz dneva v dan.

Carlos je sicer aktivno dirkal v formuli 1 med letoma 1972 in 1982, v tem času je trikrat končal na tretjem mestu (1975 z ekipo Brabham, 1978 s Ferrarijem in 1980 z Williamsom), največji uspeh pa je bil osvojitev naslova podprvaka 1981 prav tako z ekipo Williams. Takrat je za vsega eno točko izgubil dvoboj z Nelsonom Piquetom, saj je na zadnji dirki v Las Vegasu ostal brez točk, Piquet pa si je za peto mesto privozil dve izredno pomembni točki in postal prvak.

V karieri je zmagal na dvanajstih dirkah, med najbolj odmevnimi sta zmagi leta 1975 na starem Nordschelifu (Nürburgring) v Nemčiji in v Monaku leta 1980.

Po koncu dirkaške kariere, vmes se je poskusil še na nekaj relijih, je Carlos Reutemann vstopil v politiko in postal guverner domače province Santa Fe, to mesto je zasedal dva mandata, leta 2003 pa so mu predlagali, da bi se potegoval za mesto predsednika Argentine, a je to zavrnil, ostal pa je član senata.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja