Na (divjem) zahodu nič novega

22. 10. 2023 | STA
Deli

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec sprinterske dirke v Austinu v okviru velike nagrade ZDA.

Trikratni zaporedni svetovni prvak je ciljno črto prečkal pred Britancem Lewisom Hamiltonom (Mercedes) in Monačanom Charlesom Leclercom (Ferrari).

Najbolje sta startala Verstappen in Hamilton, ki sta bila na strani z boljšim oprijemom, nato pa sta se hitro odpeljala ostalim. Nekaj časa je sedemkratni svetovni prvak še vztrajal v zavetrju nizozemskega zvezdnika, nato pa je ta napravil razliko in se podpisal pod tretjo sprintersko zmago to sezono.

V skupnem seštevku poteka le še boj za preostala mesta, saj si je tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka že zagotovil Verstappen (441 točk). Drugi je njegov moštveni kolega, Mehičan Sergio Perez (Red Bull), ki je zbral 228 točk, tretji pa Hamilton z 201 točko.

Klasična dirka za veliko nagrado ZDA bo na sporedu danes ob 21. uri. Iz prve vrste bosta preizkušnjo začela najhitrejši v petkovih kvalifikacijah Leclerc (Ferrari) in na sprintu četrti Britanec Lando Norris (McLaren).

V drugi vrsti bosta Hamilton in Španec Carlos Sainz ml. (Ferrari). Verstappen bo začel iz tretje vrste s šestega startnega položaja. Na klasični dirki bo Nizozemec lovil že 15. zmago v sezoni, s čimer bi izenačil svoj lanski rekord. Doslej je v karieri zbral 49 zmag.

Preberite še: Hiter kot strela: oglejte si rohnjenje tega brutalnega Porscheja po nemški avtocesti

BONUS VIDEO: To so skrite slabosti (in prednosti) električnih avtomobilov!

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol