Formula Palmer Audi: Rotar trčil

27. 7. 2009
Deli

Dirkaška srenja je še vedno pod močnim vplivom smrtne nesreče Henryja Surteesa na dirki formule 2 v Brands Hatchu in težke nesreče Felipa Masse na kvalifikacijah za VN Madžarske, zato tudi nesreča Davida Rotarja v Oulton Parku ni bila najbolj vzpodbudna.

Na prvi dirki se je Ljubljančan še dobro odrezal, saj je osvojil sedmo mesto, takoj na štartu druge dirke pa ga je odneslo s steze in v zaščitnem zidu je povsem razbil svoj dirkalnik. Zato na tretji dirki tega konca tedna ni mogel nastopiti, saj mehaniki niso uspeli pravočasno popraviti njegov dirkalnik.

»Malo sem razočaran, saj je po prvi dirki zelo dobro kazalo. Sicer dirkalnik ni bil najhitrejši, a sem še uspel osvojiti sedmo mesto, zato sem se veselil še preostalih dveh dirk, saj sem imel prvič v tej sezoni zelo solidno nastavljen dirkalnik. A žal me je že v prvem krogu povsem brez pravega razloga v četrtem ovinku nenadoma odneslo s steze pri visoki hitrosti in močno sem treščil v zaščitni zid in povsem razbil dirkalnik. Le krog za tem je na istem mestu na povsem enak način odneslo s steze tudi Maxima Jousseja, ki je v zid treščil tik ob mojem dirkalniku. In krog kasneje je s steze odneslo Emmo Kimilainen, ki je nato priletela v najina dirkalnika in nama razbila še tisto, kar je od dirkalnikov ostalo, « je po dirki povedal David Rotar, ki je nesrečo prestal brez poškodb, Ljubljančan se je pritoževal le nad bolečinami v hrbtu in vratu.

»Udarec je bil kar močan, saj tam vozimo tako rekoč s polnim plinom. Nekaj je moralo biti na stezi, ker je nenavadno, da na istem mestu v dveh krogih s steze zletijo trije dirkači, « je dodal Rotar. Organizator je nato prekinil drugo dirko in jo nadaljeval z novim štartom, žal pa je bil dirkalnik Davida Rotarja premočno poškodovan, da bi ga mehaniki lahko pripravili za tretjo dirko vikenda.

S tem je David izgubil nekaj dragocenih točk in je v skupnem seštevku z desetega zdrsnil na enajsto mesto. Naslednje tri dirke prvenstva formule palmer audi bodo na sporedu 22. in 23. avgusta v Brands Hatchu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja