Gladiatorji osvojili splitsko Areno in center mesta (video)

14. 7. 2017
Deli

Tretja dirka Adria Drift Series se je ponovno odvila v splitski Areni. "Indoor" dirka je že sama po sebi spektakel, Split pa je v tem času najlepši, zato je večina dirko kar združila z dopustom.

A s tem še ni bilo konec posebnosti. Dan pred dirko je Split prvič gostil večerno parado drift dirkalnikov, ki se je začela pri Spaladium Areni in se zaključila v samem centru, na splitski rivi. Avtomobili so preglasili Splitski Festival in pritegnili množice občudovalcev.

Na dirki so se pomerili novodobni gladiatorji iz Avstrije, Bolgarije, Srbije, Slovenije in Hrvaške. Kljub nekoliko manj številčni udeležbi so bili gledalci nagrajeni z izredno kvalitetnim izborom voznikov in boji na nož od samega začetka dirke.

Zanimivo je gledati, kako se nekateri dirkači razvijajo skozi samo serijo. Tako je na primer David Barle prvič osvojil najboljše mesto v kvalifikacijah pred vedno odličnim Igorjem Tabakom. Najboljšo (osebno) pozicijo je na kvalifikacijah osvojil še Miha Petač, ki je bil peti, pred njim pa sta se uvrstila še novinec v seriji Franz Kuncic z Nissanom Skyline R33 in Ivan Višković, vzhajajoča drift zvezda iz sosednje Hrvaške.

TOP16 so rahlo okrnile okvare nekaterih bolidov, zato pa se je boj TOP8 oddolžil s spektakularnostjo in izredno izenačenimi boji, ki so izredno otežili delo sodnikov. Prav tako kot na prejšnji dirki, so tudi tokrat morali v finalnem dvoboju poseči po tehnični pomoči – in si ogledati vožnje še enkrat. In tudi tokrat se je izkazalo, da je bil Igor Tabak za malenkost boljši. Barle se je tako (zopet) uvrstil na drugo mesto. Tretje mesto si je priboril Višković, nagrado za "Moment of the Race" pa si je z dotikom ograje ("Kiss of the Wall") zaslužil Kuncic, ki je s tem na noge spravil slehernega gledalca.

Po počitnicah se serija nadaljuje v Varaždinu na Hrvaškem, kjer bo zanimivo videti, kako se bo odvijal boj za zmago in predvsem za točke za skupno zmago v seriji. Najboljši štirje so si namreč zelo blizu! 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"