Gorske dirke: Jubilejna dirka Ilirska Bistrica letos bo!

21. 6. 2014
Deli

Čeprav se je po koluarjih šušljalo, da letos gorske dirke Ilirska Bistrica, ki mimogrede šteje tudi za evropsko prvenstvo, letos ne bo, organizatorji zagotavljajo, da priprava poteka nemoteno.  

GHD Petrol Ilirska Bistrica 2014, kot se dirka uradno imenuje, bo letos potekala že dvajsetič, zato organizatorji znova pričakujejo veliko dirkačev. Zaradi odpovedi avstrijske dirke se vračajo tudi naši severni sosedje s svojim državnim prvenstvom, hkrati pa bo dirka štela tudi za prvenstvo starodobnikov in slovensko-italijansko pokal Triveneto.

Na tiskovni konfereci so poudarili, da so s 150 lastniki zemljišč ob progi imeli stike tako preko pošte kot tudi osebno (sestanek), vendar so trije še vedno problematični. Pohvalili pa so predstavnike občine in podjetja Transport, ki se angažirajo veliko bolj aktivno kot pred letom, ko je bila prireditev tik pred odpovedjo. "Treba je vedeti, daje evropsko prvenstvo v gorskih dirkah najvišji rang tega dirkanja in da ima vsaka od 12 vpletenih držav po eno dirko. Skupaj z evropskim pokalom je teh dirk 24 in kar tri (poleg Ilirske Bistrice še Gorjanci ter Lučine) organiziramo v Sloveniji, kar statistično predstavlja kar 12 odstotkov," je dejal Dagmar Šuster in s tem nakazal, da Slovenija postaja prepoznavna tudi zaradi takih prireditev.   

Za več informacij o dirki, ki bo konec avgusta, pa si poglejte na uradno stran dirke. (AM)

Foto: Uroš Modlic

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja