Humarju prva dirka sezone

9. 4. 2011
Deli

Posadka Aleks Humar/Darko Lah je s Škodo Fabio S2000 upravičila vlogo favorita, saj je na avstrijskem reliju Lavanttal zmagala pred Darkom Peljhanom (Mitsubishi Lancer EVO X) in Rokom Turkom (Peugeot 207 S2000).

Če sta se Humar in Turk ukvarjala s prebitimi gumami, pa je Peljhan verjetno slabše spal pred dirko zaradi turbopuhala, ki je zatajilo na treningu. "Izgleda, da je bila ena serija pokvarjena," je na koncu dvodnevnega relija dejal Peljhan, ki je dobil dvoboj za drugo mesto s Turkom. Največje presenečenje pa je tretje mesto na eni od hitrostnih preskušenj, kar ni uspelo niti hitrejšemu Humarju.

Med dirkalniki, gnanimi na prednji kolesni par je bil najhitrejši Uroš Petrič (Citroen C2 R2 Max), vendar je moral zaradi počene zavorne cevi kmalu razobesiti belo zastavo. Zato smo pričakovali lahko zmago Boštjana Logarja (Peugeot 206 R3), vendar je bil od nekdanjega prvaka veliko hitrejši Friderik Vajnhandl (Citroen C2 R2 Max). Ni kaj, povsem zaslužena zmaga! V diviziji I sta se dolgo borila Miha Prek in David Komar (oba MG Rover ZR), na koncu pa je slavil Prek, Komar pa odstopil.

Celotne rezultate dobite tu. (AM)

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"