Janner Rally 2014: presenetljiva zmaga Kubice

5. 1. 2014
Deli

Robert Kubica (Ford Fiesta RRC) je presenetljivi zmagovalec prvega letošnjega relija za evropsko prvenstvo, saj je samo na zadnji hitrostni preskušnji premagal drugouvrščenega za kar 23 sekund, do takrat vodilnega Vaclava Pecha (Mini JCW RRC) pa za kar 31,7 sekund!

S prednostjo 19,9 sekund in zasluženo zmago na reliju Janner je Poljak začel svoje delo kot poltovarniški voznik M-Sporta več kot odlično, kar je tudi dobra popotnica za dirkalnik Fiesto WRC in prihajajoči reli Monte Carlo. Na koncu je bil drugi večkratni zmagovalec relija Saturnus Pech, tretji pa najboljši Avstrijec Raimund Baumschlager (Škoda Fabia S2000), ki je verjetno bolj kot na Pecha gledal čez rame na vedno nevarnega Beppa Harracha (Mitsubishi Lancer EVO IX R4).

Pech je na zadnji HP tvegal z mehkimi gumami za suho podlago, očitno pa mraz, led, blato, noč in megla niso ustrašili hitrega Poljaka, ki si je tako povsem zaslužil svojo prvo zmago v Fordu Fiesti v evropskem prvenstvu. Na žalost je iz igre za najvišja mesta predčasno izpadel do takrat njegov največji tekmec, prav tako Poljak Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5), saj se mu je na hitrem odseku med hišami zataknila stopalka za plin, končalo pa se je z močnim trkom ob zid. Da udarec ni bil tako nedolžen, priča poškodovana varnostna kletka.   

Na dirki je nastopil tudi naš Rok Turk (Peugeot 208 R2), vendar je bil na poledeneli prvi HP prehiter, končalo pa se je s predčasnim odstopom zaradi poškodovanega hladilnika motorja. Več o tem (vključno z videom nesreče) pa na tej povezavi.  (AMr)

FOTO: Uroš Modlic

REZULTATI

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"