Jereb in Turk na Monte Carlo

9. 12. 2010
Deli
jereb

Posadka Andrej Jereb-Miran Kacin (Peugeot 207 S2000) in Rok Turk-Enej Ložnar Kranjc (Citroën DS3 R3T) sta bila sprejeta med 120 posadk, ki bodo lahko nastopale na znamenitem reliju Monte Carlo.

Suhih ust pa je ostalo 185 posadk, ki so poslali prijave, niso pa bili sprejeti. Boriti pa se bosta morala proti dvema (bivšima) prvakoma IRC-ja, na seznamu prijavljenih pa je tudi nekaj bivših zmagovalcev te prestižne prireditve in celo nekaj zvezd svetovnega relija. Za Peugeot celo Petter Solberg.

Olivier Quesnel, direktor Citroën Racinga in Peugeot Sporta, je pred tedni ovrgel govorice o nastopu Sebastiena Loeba na reliju Monte Carlo 2011 (po forumih se je šušljalo o nastopu z dirkalnikom DS3 R3T), vendar presenetil z napovedjo, da bo Peugeotove barve zastopal tudi Solberg.

Šestintridesetletni Norvežan bo na monaški loteriji nastopal s Peugeotom 207 S2000. »To je dogovor zgolj o eni dirki, saj bi še vedno rad nastopal na svetovnem prvenstvu, « je dejal Mr. Hollywood, kot simpatičnega Norvežana pogosto imenujejo prijatelji. (AM)

Popolni seznam prijavljenih na http://acm.mc.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel