Ključna dirka sezone za slovenskega kartista Gašperja Mihevca

24. 9. 2015
Deli

Mladi slovenski kartist Gašper Mihevc bo zadnjo septembrsko nedeljo v La Conci sodeloval na najpomembnejši dirki sezone v kartingu na svetu, na kateri se bo pomeril v najbolj vrhunskimi dirkači sveta.

Mihevc, ki je s štirinajstimi leti med najmlajšimi kartisti v kategoriji KF (gokarti s 125-kubičnim motorjem), si je julija na dirki v seriji World Series Karts (WST) v Italiji s tretjim mestom privozil prve stopničke v svoji karieri. V La Conci se bo med drugimi pomeril s kar petimi svetovnimi prvaki, dobra polovica voznikov pa bo nastopila v okviru tovarniških ekip. Kot zanimivost še povejmo, da je njegov najstarejši tekmec, večkratni svetovni prvak Davide Fore, star 41 let.

Že če bi se Mihevc, ki nastopa za italijansko ekipo Baby Race, uvrstil v finale, kar pomeni med 34 najboljših, bi bil najuspešnejši Slovenec na dirki. Na njej sta namreč v sedemdesetih letih nastopila dva Slovenca, ki sta štiri desetletja ostala brez naslednika.

Predfinalno dogajanje v La Conci se sicer začenja že danes, ko tekmovalci ogrevajo motorje. Jutri dopoldne bosta dva treninga, popoldne pa se bodo tekmovalci pomerili v kvalifikacijah na čas, po katerih jih bodo razvrstili v tri ali štiri skupine. V soboto se bodo vsi pomerili na treh dirkah, ki bodo neposredno v finale popeljale 28 tekmovalcev. O preostalih šestih mestih bo odločala posebna dirka. 34 najboljših voznikov se bo v nedeljo pomerilo na finalni vožnji, ki bo odločala o svetovnem prvaku.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol