Komaj se je vrnil, že mora Ricciardo na prisilni dopust

26. 8. 2023 | STA
Deli

Vedno nasmejani Avstralec je nasmeh vsaj za nekaj časa zamenjal za izraze bolečine.

Avstralski dirkač formule 1 Daniel Ricciardo (AlphaTauri) si je ob nesreči na drugem prostem treningu za veliko nagrado Nizozemske v Zandvoortu zlomil zapestje, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Preostanek konca tedna bo namesto 34-letnega Avstralca dirkal Novozelandec Liam Lawson, še piše Ansa.

Profimedia

Ricciardo si je zapestje poškodoval ob trčenju v ogrado v tretjem ovinku. Nesreča se je zgodila pri nizki hitrosti, potem ko je tam veljala rumena zastava po zdrsu še enega Avstralca, 22-letnega Oscarja Piastrija (McLaren). Izkušenejši Avstralec je takoj po nesreči tožil nad bolečinami v zapestju, saj ob stiku z ogrado ni spustil volana.

Na spletni strani formule 1 so sporočili, da je moral Avstralec v bolnišnico na dodatne preglede, šef ekipe Helmut Marko pa je potrdil, da je imel Ricciardo hude bolečine. Spletni portal RacingNews365 je pred kratkim potrdil Avstralčev zlom zapestja.

Profimedia

Debitantski nastop zdaj čaka 21-letnega Lawsona, ki je nekajkrat že nastopil v F1, in sicer na prostih treningih ter testiranjih. Ricciardo je sredi sezone zaradi slabih rezultatov zamenjal Nizozemca Nycka De Vriesa. Za zdaj še ni jasno, kako dolgo bo moral priljubljeni Avstralec okrevati.

Preberite še: Številne pritožbe lastnikov Teslinih avtomobilov »obdeluje« tajna ekipa

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord