Končno! Legenda formule 1 bo dobila svojo serijo na Netflixu. To je igralec, ki jo bo upodobil!

22. 3. 2023 | Gregor Žvab
Deli
Končno! Legenda formule 1 bo dobila svojo serijo na Netflixu. To je igralec, ki jo bo upodobil! (foto: Profimedia)
Profimedia

Osupljiva zgodba ene največjih legend formule 1 prihaja na male zaslone. Pa je glavni igralec dovolj podoben enemu najboljših dirkačev vseh časov?

Od smrti Ayrtona Senne, legendarnega brazilskega dirkača, bo prihodnje leto minilo že 30 let. Zanimivo je, da od dokumentarnega filma iz leta 2010, ki je sprožil mešane občutke pri njegovih navijačih, ni bilo narejenega nobenega igranega ali dokumentarnega filma. To se bo sedaj spremenilo.

Netflix je namreč objavil, da na njihovo pretočno platformo prihaja mini serija o izjemnem Brazilcu. Štela bo šest delov, pokrivala pa bo praktično celotno življenjsko obdobje, od mladih let do smrti 1. maja 1994. Serija je očitno dobila tudi zeleno kljukico družine Senna, ki je v produkcijo aktivno vpeta, Ayrtonova sestra pa je izrazila tudi odobravanje nad izbiro glavnega igralca.

Glede na to, da bo produkcija serije povsem brazilska, je tudi tisti, ki bo Ayrtona Senno upodobil, Brazilec. Gre za 29-letnega igralca Gabriela Leona, ki je ob tem dejal, da vlogo prevzema "z veliko odgovornosti in časti"

Viviane Senna, Ayrtonova sestra, je ob tem dodala: "Sposoben je pristno upodobiti Ayrtonovo edinstveno osebnost, Ayrtona, ki smo ga mi kot družina, poznali izven proge."

Serija bo na Netflixu na voljo globalno, datum premiere pa še ni znan. So pa novico o Gabrielu Leonu pri Netflixu objavili včeraj, ko bi Ayrton Senna praznoval svoj 63. rojstni dan.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"