Krožne dirke: Dogajanje na dirkališču Most

12. 8. 2014
Deli

Potem, ko sta bili pretekli vikend novi dirki slovenskega državnega prvenstva odpovedani, sta svoj nadomestni termin dobili na češkem dirkališču Most. Dirkači so v okviru dirke centralno-evropskega conskega prvenstva odpeljali dve dirki, na katerih je bil za vse zopet premočan Zoran Poglajen. Zanimivim (dvo)bojem so bili gledalci lahko priča predvsem v pokalu Lema GP.

Že prva dirka centralno-evropskega conskega prvenstva za vozila do 2000 ccm, v okviru katerega za točke tekmujejo tudi dirkači v slovenskem državnem prvenstvu, je na progi ponudila veliko akcije. Ni manjkalo niti bojev med slovenskimi tekmovalci, niti v samem ospredju dirke za centralno-evropsko consko prvenstvo. Trpela je tudi pločevina.

V konkurenci slovenskega državnega prvenstva je bil z rutinsko zmago ponovno najuspešnejši Zoran Poglajen, drugo mesto je osvojil Maj Virant, tretje pa (oba po diskvalifikaciji Andreja Makaroviča) David Šuster. Makarovič se je skozi celotno dirko držal na drugem mestu med slovenskimi dirkači, na kar se je zapletel z enim izmed nasprotnikov in po trčenju na štartno-ciljni ravnini močno poškodoval prednji del svojega avtomobila. S tem je bil žal izgubljen tudi njegov nedeljski nastop.

V pokalu Lema Grande Punto je zmagal Alfred Kramer junior, ki se je skozi dirko otresal napadov drugo uvrščenega Tomaža Trčka. Tretji je bil Anton Bajc, ki je v napetem dvoboju uspel ugnati Aleša Bužgo.

Druga dirka se je v generalni razvrstitvi končala z enakim vrstnim redom prvih treh, med pokalnimi Grande Punti, pa je, potem ko je odbil vse napade Alfreda Kramerja jr., prvo letošnjo zmago zabeležil Luka Glazer, ki je, kot je za ta pokal zelo neznačilno, z odlično vožnjo vodil od štarta do cilja. Kot tretji je zaključil Samo Golob.

Dodatno vrtenje volana pa sta že v soboto imela priložnost izkoristiti Tomaž Trček in Alfred Kramer junior, ki sta se v paru s pokalnim Renault Cliom Lema Racinga pomerila na dvourni vztrajnostni dirki in v svoji kategoriji zasedla končno drugo mesto.

Naslednji dve dirki državnega prvenstva že čez slabe 14 dni na dirkališču Slovakiaring v bližini Bratislave. (PR)

TRENUTNO TOČKOVANJE ODP RS V KHD: 1. Zoran Poglajen 243 točk, 2. Maj Virant 208, 3. Tomaž Trček 140 ...   

TRENUTNO TOČKOVANJE LEMA GP 2014: 1. Tomaž Trček 94 točk, 2. Aleš Bužga 87, 3. Luka Glazer 79 ...  

 


 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"