Krožne dirke za DP: Nov dirkalnik, prva zmaga

23. 4. 2007 | Aljoša Mrak
Deli
Krožne dirke za DP: Nov dirkalnik, prva zmaga

Na avstrijskem dirkališču Melk smo videli prve spopade za državno prvenstvo v krožnih dirkah. Najuspešnejši je bil gorski prvak Igor Dekleva, ki je z novim avtomobilom že na prvi dirki stal na najvišji stopnički!

»Moram priznati, da smo v naši ekipi nekako računali, da se bomo lahko vozili v ospredju, vendar je bila zmaga vseeno zelo prijetno presenečenje, « je po zmagoslavju v avstrijskem Melku dejal Igor Dekleva. Pokalni Renault Clio RS (približno 200 KM, sekvenčni šeststopenjski menjalnik) se je izkazal za enakovrednega tekmecem, ki imajo pod motornim pokrovom veliko večjo konjušnico, vendar ostaja Dekleva na trdnih tleh.

»Težko bo že v Cerkljah, skoraj nemogoče pa na hrvaškem Grobniku in na avstrijskem Salzburgringu, ki sta z dolgimi ravnicami veliko primernejša za močnejše dirkalnike, « je razložil svoj pesimizem, čeprav priznava, da so krožne dirke nepred­vidljive in zato se lahko zagodi marsikaj zgodi. Kot potrditev njegovih besed lahko napišemo le seštevek točk s prvih dveh dirk: Dekleva 225, Robida z veliko močnejšim Beetlom 200 in Avstrijec Jagarinec z Seatom Leonom Supercopo 105 točk …

Sicer je treba priznati, da je bil Hannes Jagarinec zelo hiter, dejansko prehiter. Tako na prvi kot tudi na drugi dirki je startal prehitro, zato so ga funkcionarji dirke kaznovali z vožnjo skozi bokse oziroma so ga kasneje celo izključili. Zdene Robida se je v prvi dirki pri prehitevanju nesrečno zaletel z Iztokom Vončo, zato je po nadaljevanju izgubil prvo mesto. Zelo napete vožnje so prikazali Aleš Bužga (Renault Megane), Samo Čede (BMW 320), Miro Marinšek (Alfa Romeo Alfa 147 GTA) in Dejan Grabner (BMW 318is). V diviziji I je imel tehnične težave Trinkl, kar sta s pridom izkoristila Poglajen in Koprivšek.

Na drugi, nedeljski dirki je Robida izkoristil ves potencial svojega Beetla, zato se je moral Dekleva zadovoljiti le z drugim mestom, čeprav mu je večji del dirke slonel na zadnjem odbijaču. V diviziji I je Trinkl prepričljivo slavil pred Nagodetom, ki se je znova pritoževal nad menjalnikom, saj mu je ostal v tretji prestavi.

Prihodnja prireditev bo 10. junija v Cerkljah, kjer organizatorji obljubljajo obilo dogajanja, tudi gostovanje hrvaškega pokala Škoda Fabia in tekmovanje FIA srednjeevropskega prvenstva!

Rezultati

Prva dirka:

Divizija I:

1. Zoran Poglajen (Suzuki Swift) 120

2. Luka Koprivšek (Fiat Seicento Sporting) 90

3. Marjan Nagode (Zastava Yugo) 90

Divizija II:

1. Igor Dekleva (Renault Clio RS) 120

2. Hannes Jagarinec (Seat Leon Supercopa) 105

3. Zdene Robida (VW Beetle) 80

Druga dirka:

Divizija I:

1. Wolfgang Trinkl (Citroën Saxo) 120

2. Marjan Nagode (Zastava Yugo) 90

3. Iztok Vonča (Fiat Seicento Sporting) 88

Divizija II:

1. Zdene Robida (VW Beetle) 120

2. Igor Dekleva (Renault Clio RS) 105

3. Andreas Mairzedt (Honda Civic Type R) 80

Aljoša Mrak, foto: Moštva

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja