Lahko Tepeš premaga Prevca?

Ta petek od 17h naprej se bo v okviru Revije skokov v Mostecu (Ljubljana) odvijalo tudi tekmovanje smučarskih skakalcev in skakalk na novem brniškem dirkališču v kartingu. Ali lahko Jurij Tepeš vsaj tam premaga Petra Prevca?

Lahko Tepeš premaga Prevca? (foto: arhiv Prokarting) arhiv Prokarting
1. 6. 2016

Revija skokov v ljubljanskem Mostecu je tradicionalna prireditev, ki ga organizira SSK Ilirija in privabi veliko gledalcev. Kako tudi ne, saj lahko sredi Ljubljane vidijo v akciji naše najboljše smučarske skakalce.

Da pa je tekmovanje mešanih parov bolj zanimivo, morajo nastopajoči v petek pozno popoldan nastopati še s karti, da potem določijo sobotne pare. Če so še lani nastopali na obrobju Ljubljane pa bodo letos prvič na povsem novem dirkališču ob letališču Brnik. Imenuje se Prokarting in obstaja zelo velika verjetnost, da boste tam našli tudi našega dirkača v formulah in prototipih Vladimirja Stankoviča. Se potem čudite, da se je Špela Rogelj (glej fotografijo) tako težko ločila od njegove formule?

Jurij Tepeš je znan kot izredno hiter voznik, saj se je z Renaultom Meganom RS večkrat preskusil tudi na slovitem Nurburgringu, sedaj pa stavi na predelanega Seata Leona Cupro. Vprašanje je torej, ali si Tepeš lahko že v petek proti večeru zagotovi boljše izhodišče pred Prevcem (ali drugimi, če Prevca slučajno ne bo) za sobotno tekmo? (AMr)

Foto: arhiv Prokarting