Longhi z zmago v vodstvo

21. 8. 2011
Deli

Italijan Piero Longhi je z zmago na reliju Ajdovščina pričakovano prevzel vodstvo v seštevku letošnjega slovenskega prvenstva v reliju.

Nekdanji italijanski prvak Longhi (Škoda Fabia S2000) ni imel težkega dela, saj je že od začetka kratkega, a zaradi vročine zelo napornega relija pobegnil edinemu pravemu tekmecu, Roku Turku (Peugeot 207 S2000). Po Turkovi napaki, ko je z levim zadnjim kolesom udaril ob robnik in poškodoval podvozje, je imel prosto pot do letošnje četrte zmage v našem DP (le prvo je zmagal Aleks Humar, ki se je nato poškodoval pri vožnji s kolesom). Na idrijskem reliju, ki bo predvidoma 16. oktobra, mora Italijan osvojiti le še tri točke oziroma zasesti 28. mesto za naslov prvaka. Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO X) je zaostal zaradi izleta s ceste (glej fotografije!), Rajko Žakelj (Mitsubishi Lancer EVO IX) pa je odpeljal krog preveč na superspecialu.

Prava drama pa se je dogajala v diviziji II, kjer so kraljevali Aleks Humar (Škoda Fabia R2), Boštjan Logar (Peugeot 206 R3) in Friderik Vajnhandl (Citroen C2 R2 Max). Borbe za vsako sekunde so naše najbolj talentirane dirkače prinesle zelo visoko tudi v razvrstitvi skupnega seštevka relija, na koncu pa je Humar z novo Fabio prehitel bolanega Logarja in letos zelo hitrega Vajnhandla. Štajerc z rdečim C2 R2 Maxom je že osvojil naslov prvaka v tej zanimivi diviziji.

V diviziji I je Miha Prek znova pokazal, da sta v sodelovanju z v Italiji najetim MG-jem ZR 105 s sekvenčnim menjalnikom in vrhunskim podvozjem neulovljiva. Tudi Prek je že prvak v diviziji I. (AM)

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"