Marquez na kvalifikacijah v Mugellu padel, po dirki pa povedal: "V tej sezoni ni nobenega zadovoljstva"

28. 5. 2022
Deli
Marquez na kvalifikacijah v Mugellu padel, po dirki pa povedal: "V tej sezoni ni nobenega zadovoljstva" (foto: Profimedia)
Profimedia

Nekdanji svetovni prvak v motociklizmu Marc Marquez, ki ga zadnja leta mučijo številne poškodbe, bo moral še na eno operacijo desne roke, ki si jo je zlomil leta 2020. 

 

Marquez je novico o novi operaciji razkril danes ob robu dogajanj na dirki v Mugellu. V kvalifikacijah je Španec sicer spet grdo padel, a vsaj na prvi pogled tokrat ni bilo resnejših posledic, po prekinitvi je nadaljeval boje v kvalifikacijah.

"Moral bom še na eno operacijo, ki jo bodo opravili naslednji teden. Od poškodbe se ne počutim dobro, v tej sezoni ni nobenega zadovoljstva, samo precej bolečin. Ne morem voziti, kot bi si želel," je dejal prvi dirkač Honde, a ni pojasnil, koliko časa bo po operaciji odsoten z dirkališč.

Težave z desno roko ima Marquez vse od padca in zloma poleti 2020. Takrat je zaradi počasnega okrevanja izgubil preostanek sezone, lani se je vrnil, a mu nikakor ni šlo tako, kot si je želel. Tudi v tej sezoni ima precej težav in je šele na desetem mestu seštevka v motoGP.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja