Na reliju Velenje, drugi postaji letošnje sezone, veselje v slovenski ekipi

28. 5. 2022
Deli

Branilec naslova državnega prvaka Rok Turk (Hyundai i20 rally2) je zmagovalec relija v Velenju, druge postaje letošnje sezone. 

Turk je slavil zanesljivo, dobil je devet od desetih hitrostnih preizkušenj in na koncu za 22 sekund ugnal Nemca Alberta Von Thurna und Taxisa (Škoda Fabia Rally2).

Turk je bil najboljši že v petek, ko so v velenjski okolici vozili prvi hitrostni preizkušnji, pa tudi danes je ostal v vodstvu na preostalih osmih. Prav nemški dirkač je bil edini, ki je bil blizu in nevaren za zmago, saj je na koncu že tretji Madžar Laszlo Fekete (Škoda Fabia R5) zaostal že več kot tri minute.

Zmagovalnemu odru v skupni konkurenci se je približal naslednji slovenski dirkač, Marko Grossi (Hyundai i20R5), ki je za Madžarom zastal le devet sekund.

V deseterici pa so od domačih dirkačev končali še Darko Peljhan (VW Polo RN4) na šestem, Mark Škulj (Ford Fiesta rally 4) na osmem in Grega Premrl (Peugeot 208 rally4) na desetem mestu.

Sezona v reliju se bo za slovenske dirkače nadaljevala konec junija z relijem Ina Delta na Hrvaškem, ki bo štel tudi ta slovensko DP.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja