Nad Ilirsko Bistrico kar 140 dirkačev

23. 8. 2011
Deli

Prihodnji konec tedna bo med Ilirsko Bistrico in Šembijami zelo glasno, saj prihajajo najboljši vozniki v gorskem avtomobilizmu. Organizator jih pričakuje kar 140!

Ilirska Bistrica oziroma Ferrari 2011 velja za višek slovenskega dirkanja, saj je evropsko prvenstvo največ, kar lahko v tej avtomobilsko-športni panogi vidite. Zato ne preseneča, da je svojo prisotnost že napovedl aktualni evropski prvak Italijan Simone Figgioli (s prototipom Osella), seveda pa ne bo manjkal niti lanski zmagovalec Slovak Jaroslav Krajči s formulo 3000 in vsi Avstrijci, ki navdušujejo s precej predelanimi avtomobili.

Od naših se največ pričakuje od Vladimirja Stankoviča in Marjana Smrdelja (oba F3000), med serijskimi avtomobili pa bosta verjetno glavni zvezdi Aleš Prek (Mitsubishi Lancer) in Milan Bubnič (Lancia Delta). Prek bo najverjetneje prav v Sloveniji osvojil naslov evropskega prvaka v kategoriji I, Bubnič pa bo napadal še tretjo letošnjo zmago med domačimi dirkači.

Upajmo, da bomo na startu videli tudi Slavka Zormana z atraktivnim Porschejem 911 GT2, s katerim prejšni konec tedna doživel nesrečo na gorski dirki Lučine 2011. (AM)

URADNA STRAN DIRKE

SEZNAM PRIJAVLJENIH

FOTO: Uroš Modlic, arhiv Aleša Preka

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"