Napoved gorske dirke Lučine 2009

6. 8. 2009 | Aljoša Mrak
Deli

Osmega in devetega avgusta se nam na stezi med Todražem in Lučinami obeta pravi avtomobilski spektakel, kjer bodo glavni igralci dirkači v formulah F3000 in že kar nesramno zmogljivih dirkalnikih skupine F, ki razvijejo okoli 700 'konjev'! Tudi – ali predvsem – avstrijski!

Vsi že pogrešamo dirko na Roglo, na kateri smo lahko videli zanimive avstrijske dirkalnike (poleg Ilirske Bistrice oziroma gorske dirke Ferrari, katere reportažo si lahko preberete v tej številki), seveda v prvi vrsti Lancie in Forde skupine F. Saj veste, katere mislimo, vsi so štirikolesno gnani žvižgajoči projektili (za dihanje 600- do 800-'konjskih' zverin skrbi prisilno polnjenje! ) in na večini piše Gabat Tuning . .

A brez bojazni, Avstrijci in zanimivi tujci se vračajo v Slovenijo, saj bodo poleg Ilirske Bistrice nastopili tudi na mednarodni gorski dirki Lučine 2009!

Letošnje Lučine veljajo za slovensko, avstrijsko in hrvaško državno prvenstvo, predvsem pa FIA evropski pokal (srednjeevropska cona) in challenge. Zato se na štirikilometrski stezi med Todražem in Lučinami, kjer morajo dirkalniki premagati 200 metrov višinske razlike, obeta pravi spektakel, kakršnega ga na zahodnem robu Ljubljane še nismo videli.

Naš najhitrejši dirkač na gorskih dirkah Vladimir Stankovič bo imel v Hermannu Waldyju (oba F3000) najverjetneje najhujšega tekmeca, naša Sašo Horvat in Sandi Boh (okoli 700-'konjska' Mitsubishija Lancerja) pa med turističnimi avtomobili že omenjene Lancie in Forde . .

Kot zanimivost lahko napovemo še kakšnega starodobnika, saj Lučine 2009 veljajo tudi za FIA gorski pokal srednjeevropske cone 'historikov', predvsem pa bo paša za oči eden najboljših evropskih drifterjev Luka Marko Grošelj z atraktivno razširjenim BMW-jem. Vabljeni!

Info

Kdaj?

  • sobota (8. 8.): od 10. ure tri vožnje treninga
  • nedelja (9. 8.): ob 11. uri prva tekmovalna vožnja, ob 13:30 druga tekmovalna vožnja in ob 15:30 tretja tekmovalna vožnja
Kje?

Todraž–Lučine

  • iz smeri Ljubljana prek Dobrove oz. Vrhnike–Horjul–Vrzdenec–Suhi Dol–Lučine (na cilj)
  • iz smeri Škofje loke–Poljane–Gorenja vas–Todraž (na start)
Želite izvedeti več?

www.buhc.net

Aljoša Mrak, foto: Aleš Pavletič, Saša Kapetanovič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja