Napoved: Na GHD Gorjanci kar 117 dirkačev

16. 6. 2015
Deli

Na letošnjo avtomobilsko gorsko dirko Gorjanci 2015 pride kar 117 dirkačev, kar je podobno kot lani (122). Razveseli pa pogled na seznam prijavljenih, ki obljublja pravi dirkaški spektakel, saj bo na štartu kar 35 formul in prototipov.

Slovenci bomo seveda držali pesti za Vladimirja Stankoviča (Coloni JPV F3), prvaka Matevža Boha (Mitsubishi Lancer EVO IX) in Milana Bubniča (Lancia Delta HF Integrale), saj bodo najverjetneje najbližje hitrim tujcem. Med njimi velja omeniti Švicarja Tiziana Rivo (Reynard 92D), Čeha Vaclava Janika (Norma M20 FC), Tiziana Ferraisa (Osella PA30) in Čeha Jirija Svobode (Norma M20F), med 'navadnimi' avtomobili (če lahko tako rečemo) pa ne smemo spregledati legendarnega Bolgara Nikija Zlatkova (Audi Quattro S1) in Avstrijca Karla Schagerla (VW Golf Rallye TFSI-R). Nikar ne pozabite, da ti vozniki nastopajo v dirkalnikih, ki imajo od 500 do 800 'konjev'!

Dirka se bo znova odvijala na 4,3 kilometra dolgi progi med Novim mestom ter Metliko. V soboto (20.6.) bodo tri vožnje treninga, v nedeljo (21.6.) pa dve tekmovalni vožnji. Start prvega treninga bo ob 11h, start prve dirke pa ob 10h. Ker dirka poleg našega državnega prvenstva velja še za avstrijsko državno prvenstvo, je na seznamu prijavljenih več naših severnih sosedov kot Slovencev (39 proti 32), zaradi FIA mednarodnega pokala v gorskih dirkah IHCC in FIA gorskega prvenstva starodobnih vozil HHCC pa bomo videli na startu predstavnike kar devetih držav. 

Za letošnjo dirko bodo na nekaterih mestih preplastili asfalt, veliko pa bodo organizatorji delali na varnosti (dvojna ograja, bale za zaščito, 6 kamer ob progi za pomoč vodstvu tekmovanja). Ker je Revoz zelo blizu starta, bodo kot predtekmovalna vozila nastopili dirkalni Renaulti Twingi, v serijskem Renaultu pa se bo preskusil tudi smučarski skakalec Jurij Tepeš. (AMr)

Foto (iz prve letošnje dirke za DP): Uroš Modlic  

Seznam prijavljenih

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja