Napoved: Reli Idrija 2014

7. 10. 2014
Deli

Ta konec tedna, točneje v petek in soboto, se bo v Idriji in okolici odvijal že 8. reli Idrija. Favorit za zmago? Državno prvak Aleks Humar z dirkalnikom Renault Clio R3.

Humar je nesporni favorit domače dirke, čeprav je kar nekaj dirkačev, ki bi mu radi pokvarili veselje na zmagovalnem odru. Prvi je prav gotovo Aljoša Novak, ki bo podobno kot lani najel Mitsubishija Lancerja devete evolucije. Če se spomnimo je lani moral priznati premoč le prej omenjenemu Humarju in Darku Peljhanu (Mitsubishi Lancer EVO X), ki pa na žalost letos na domači dirki ne nastopa. Prav gotovo bosta na svojih pet minut počakala tudi Jani Trček (Mitsubishi Lancer EVO IX) in Grega Premrl (Citroën DS3 R3T), veliko pa se pričakuje od dveh dirkačev, ki sta v tujini dosegla odmevni drugi mesti: Rok Turk (Peugeot 208 R2) na Hrvaškem in Boštjan Logar (Citroën C2 R2 Max) v Srbiji. Logar je bil sicer napovedan z dirkalnikom Renault Clio R3, vendar so na testiranjih dognali, da je s šibkejšim C2 R2 Maxom enako hiter.  

Veliko bolj napeto bo prav gotovo v diviziji I, kjer največ pričakujemo od voznika reševalnega voznika Jana Mraka (MG ZR 105). Če le ne bo spet odstopil .... Toda zmaga jih lahko res veliko, med njimi Mihevc, Velkavrh, Mlinar, Kos, lani je recimo zmagal Matej Oblak v Renaultu Cliu 1.4 16V. Letos je na petih dirkah zmagalo pet različnih dirkačev, kar je zelo dobra popotnica za konec domačega prvenstva, ki se bo po Idriji nadaljevalo v Poreču.

Reli Idrija 2014 se bo začel v petek z dvema hitrostnima preskušnjama (2,13 kilometrov dolgi Idrija I in II), v soboto pa nadaljevalo še s petimi HP-ji (dvakrat Zadlog in trikrat Čekovnik). Skupaj torej 78 kilometrov dirkanja, kar je za reli precej malo, zato bodo dirkači tiščali na plin od začetka. (AMr)

FOTO (iz lanskega relija Idrija): Uroš Modlic

Seznam prijavljenih

Uradna spletna stran relija

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja