Napoved reli Idrija 2015: Naslov DP Peljhanu ali Turku?

15. 10. 2015
Deli

Čeprav v Sloveniji kar ne neha deževati, bo ta petek (16.10.) in soboto (17.10.) v Idriji vroče. Tam se bo namreč odvijal zadnji reli za državno prvenstvo, kjer se bosta domačina Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO) in Rok Turk (Peugeot 208 R2) borila za naslov najboljšega v sezoni 2015. Bo Peljhanu uspelo še šestič ali se bo na cilju veselil Turk svoje prve lovorike najboljšega?

Prijavilo se je zgolj 37 posadk, vse iz Slovenije, vendar smo prepričani, da bo vseeno napeto in zanimivo. Poleg Turka in Peljhana bo na zmago namreč startal tudi Aljoša Novak (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki je letos že dokazal, da je hiter, vendar je smola ali nepazljivost vedno preprečila uspeh, seveda pa zadnjo besedo še nista rekla Jani Trček (MItsubishi Lancer EVO IX) in Grega Premrl (DS 3 R3T).

Zelo veseli pa smo prijave Boštjana Logarja, kateremu bo na desnem sedežu pomagala prikupna Ana Bobnar, saj bosta na letošnjem idrijskem reliju najela kar Cilenškovo Subaru Imprezo STi. Da bo Logar z njo kar letel smo več kot prepričani, saj je bil nenazadnje tudi slovenski državni prvak s štirikolesno gnanim Mitsubishijem Lancerjem v sezoni 2006, vendar omenjena Impreza že zelo dolgo ni tekmovala in samo upamo lahko, da bo tehnika zdržala.

V diviziji I bomo najverjetneje videli troboj prvaka Martina Mlinarja (MG ZR 105), zmagovalca hrvaške dirke Martina Štucina (Škoda Felicia Kit Car) in Jana Mraka, ki bo v Idriji namesto s poškodovanim MG-jem (dirkalnik v ekipi že pridno sestavljajo, vendar dirkalnika niso uspeli pravočasno končati zaradi pomanjkanja delov in časovne stiske) nastopal kar s Fiat Pando Kit Car. 

Seveda ne smemo pozabiti na dirkalnike s potečeno homologacijo, med njimi še posebej dva BMW-ja M3, in norce v pokalu Yugo. Na žalost pa na štartu ne bo Aleksa Humarja, saj po nesreči v Novi Gorici dirkalnika Renault Clio R3T še niso uspelo popraviti.

V soboto pozno popoldne bomo torej videli, ali bo uspelo Peljhanu ali Turku. Matematika pravi, da mora za naslov prvaka Peljhan osvojiti vsaj četrto mesto, če Turk zmaga. Za koga pa vi držite pesti? (AMr)

Urnik hitrostnih preizkušenj

Petek:
17:03h Idrija 1
19:01h Idrija 2

Sobota:
9:53h Otalež 1
10:46h Idrijski Log
12:39h Otalež 2
13:32h Zadlog
15:35h Otalež 3
16:28h Zadlog 2

Povezava do rezultatov

Foto: Uroš Modlic

Nekaj lanskih posnetkov:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja