Paralelni relikros: Logatec

25. 9. 2008 | Aljoša Mrak
Deli

V Logatcu se je zgodilo uvodno dejanje konca letošnjega državnega prvenstva, kjer smo dobili prve prvake. Kravos, Hribar, Marc in Petrovčič so novi prvaki v paralelnem relikrosu.

V mrzlem Logatcu se je odvijala zadnja, tretja dirka državnega prvenstva v paralelnem relikrosu, ki je dala že prve prvake. V diviziji I, kjer se je na startu pojavilo kar 24 dirkačev, se Grega Kravos z najetim vrhunskim italijanskim Citroënom AX ni pustil presenetiti, zato je prepričljivo slavil tudi v zadnji dirki prvenstva.

Tudi številnim voznikom Yugov ni uspelo ogroziti hitrega Kravosa, je pa kljub zmagi Bojana Jereba pokal najuspešnejšega v pokalu Yugo šel v roke Andreju Mihevcu. V diviziji II, kjer smo pričakovali najbolj zagrizene boje med Matejem Grudnikom (Renault Clio RS) in Andražem Hribarjem (Renault Clio RS Cup), smo videli razplet že v prvem dvoboju.

Grudniku je namreč odtrgalo levo prednje kolo, zato je bil že kmalu izločen iz boja. V tej skupini je sicer zmagal veteran Slavko Komel, ki je povsem prenovljeni Opel Astri GSi znova pretegnil ude, odličen drugi pa je bil s podobnim dirkalnikom skupine A Primož Kostanjšek. Za Andraža Hribarja pa je zadostovalo tretje mesto, da je osvojil pokal najboljšega. V diviziji III, kjer je na zadnjih dirkah prevladoval Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX), je naslov osvojil primorski računalničar Peter Marc v podobnem dirkal­niku, saj Peljhan ni prijavljen v prvenstvo.

V diviziji IV, ki je namenjena voznikom buggyjev, je Boštjan Petrovčič presenetil s hitro in zanesljivo vožnjo, zato je naslov odšel v prave roke. Pred dirko favorizirani Matija Rakovec je osvojil šele tretje mesto, vmes pa se je prerinil Ivo Bokal.

Paralelni relikros je pokazal, da lahko z lahkimi buggyji, zmogljivimi reli dirkalniki skupine F in spremljevalnimi programi odlično dopolnjuje naše državno prvenstvo, le še dodatno dirko na kateri drugi stezi bi bilo treba organizirati, da bi prvenstvo dobilo večjo veljavo.

Rezultati

DIVIZIJA I:

1. Grega Kravos (Citroën AX)

2. Mitja Strožič (Renault Clio 1.4)

3. Vasja Miklavčič (Suzuki Swift)

DIVIZIJA II:

1. Slavko Komel (Opel Astra GSi)

2. Primož Kostanjšek (Opel Astra GSi)

3. Andraž Hribar (Renault Clio RS Cup)

DIVIZIJA III:

1. Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX)

2. Sašo Vusič (Mitsubishi Lancer EVO IX)

3. Peter Marc (Mitsubishi Lancer EVO IX)

DIVIZIJA IV:

1. Boštjan Petrovčič (Buggy 3.0)

2. Ivo Bokal (Buggy Alfa 3.0)

3. Matija Rakovec (Buggy Suzuki 1300)

POZIVNA DIRKA:

1. Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX)

2. Boštjan Petrovčič (Buggy 3.0)

3. Matija Rakovec (Buggy Suzuki 1300)

1. Slavko Komel (Opel Astra GSi)

2. Primož Kostanjšek (Opel Astra GSi)

3. Andraž Hribar (Renault Clio RS Cup)

Aljoša Mrak, foto: Žiga Šparemblek (photoziga.blogspot.com)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja