Pech in Longhi prvi zvezdi relija Saturnus

10. 5. 2011
Deli

Na 34. reli Saturnus se je prijavilo 63 posadk iz sedmih različnih držav. Prva favorita za skupno zmago na najbolj prestižnem slovenskem reliju bosta Čeh Vaclav Pech (mitsubishi lancer EVO9 R4) in Italijan Piero Longhi (škoda fabia S2000).

Organizatorji so prejeli 63 prijav iz sedmih različnih držav (Slovenija, Češka, Avstrija, Nemčija, Italija, Madžarska in Srbija). Prvi dve štartni številki bosta med 13. in 15. majem pripadli glavnima favoritoma relija Vaclavu Pechu in Pieru Longhiju. Pech je trikratni zmagovalec relija Saturnus, Longhi pa dvakratni italijanski državni prvak.

Do prijave Italijana je prišlo v zadnjem hipu, ko se je po padcu s kolesom poškodoval aktualni slovenski prvak Aleks Humar. 39-letni Idrijčan bo moral izpustiti Saturnus, z Longhijem pa je Pech dobil dostojnega tekmeca v boju za zmago. Na reli se s Češke vračajo tudi Daniel Behalek, Vojtech Štajf in Jan Šlehofer. S štartno številko 4 se bo na traso relija kot prvi Slovenec podal Rok Turk, njegov glavni domači tekmec pa bo s štartno številko 6 Darko Peljhan.

"Zadovoljni smo z listo prijavljenih posadk. Veseli nas prihod Longhija, žal sicer na račun Humarja, ki mu želim kar najhitrejši povratek v avtomobil. Morda bi lahko dobili še kakšnega tujca več, a tudi termini ostalih močnih relijev nam ne gredo povsem na roko. Trasa relija je podobna kot lanska leta. Velika novost je seveda preizkušnja v Stožicah, kjer bo kar nekaj drsečega asfalta in upam da tudi veliko gledalcev. Zaradi nestrinjanja lokalnih oblasti v Preboldu je hitrostna preizkušnja Trbovlje enaka kot lani," je povedal direktor relija Miha Levec.

Reli Saturnus bo imel letos 13 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 182 kilometrov. Prva preizkušnja bo v petek, 13. maja ob 19. uri organizirana v bližini športnega parka v ljubljanskih Stožicah. Tam bosta tudi štart in cilj relija, v petek in nedeljo pa tudi servisna cona.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"