Reli Rebenland: naši odlični!

23. 3. 2014
Deli

Če se sezona 2014 v domačem reliju ocenjuje skozi prizmo prvih lastovk, smo lahko le veseli. Prvak Aleks Humar je na prvem letošnjem reliju pokala Mitropa osvojil tretje mesto in prvo med dirkalniki na prednji pogon, takoj za njim se je uvrstila naša ženska posadka Asja Zupanc-Blanka Kacin, glede na skromne izkušnje v reliju pa se je izkazal tudi 18-letni Klemen Popit!

Lep reli tik ob slovenski-avstrijski meji je minil v sončnem vremenu, z veliko peska na cesti in atraktivnimi vožnjami. Med slovenskimi posadkami je bila najhitrejša naveza Aleks Humar in Florjan Rus z Renaultom Cliom R3, ki je osvojila prvo mesto med dirkalniki s pogonom na dve kolesi in tretje mesto v pokalu Mitropa. Pred njima sta bila le Manuel Köbler in Hermann Gassner (starejši), ki nastopata v Subaruju Imprezi WRX STi R4 TMR in Mitsubishiju Lancerju EVO X, torej štirikolesno gnanima dirkalnikoma z večjo konjušnico.

Hitri sta bili tudi Asja Zupanc in Blanka Kacin v Mitsubishi Lancerju EVO IX, ki sta se uvrstili takoj za njima na četrto mesto. Z nekaj hitrimi časi in pogumno vožnjo na hitrostnih preizkušnjah pa je na svojem prvem reliju v karieri uspešno prikrmaril do cilja Klemen Popit, ki ga bolj poznamo iz paralelnega relikrosa in krožnih dirk. Glede na to, da se je dijak srednje elektro šole vpisal v pokal Mitropa (ki letos praznuje že 50. obletnico obstoja!), ga bomo skupaj s Citroenom C2 R2 in sovoznikom Romanom Krošlem očitno videli še velikokrat. Na reliju je nastopila tudi slovenska ekipa Oktan Šport s hrvaško posadko Viliam Prodan-Zdravko Draženović, a so reli žal zaključili že na drugi hitrostni preizkušnji zaradi okvare bencinske črpalke sivega Renaulta Clia R3.

V skupni razvrstitvi relija je po napetem dvoboju zmagal Raimund Baumschlager s Škodo Fabio S2000, potem ko je njegov tekmec Gerwald Grössing, vodilni vse do 10. hitrostne preizkušnje, na predzadnji (13.!) HP s svojo Ford Fiesto R5 zletel s ceste.

Naslednji reli za pokal Mitropo bo spet v Avstriji, saj bo Rally Lavanttal 2014 potekal 11. in 12. aprila v Labotski dolini. Veljal pa bo tudi kot prvi letošnji reli za državno prvenstvo Slovenije v sezoni 2014! (UM, AMr)

FOTO: Uroš Modlic

REZULTATI

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"