Razkrit je Renault Sport R.S. 01!

28. 8. 2014
Deli

Dirkalnik bo odskočna deska za kasnejša tekmovanja v prvenstvih GT in vzdržljivostnih dirkah.

Renault je predstavil dirkalnik Renault Sport R.S. 01, ki navdušuje s spektakularnim videzom, prav takšne pa naj bi bile tudi njegove vozne lastnosti in zmogljivosti.

Z novincem Renault ponovno potrjuje svojo zavzetost za avtomobilski šport. Renault Sport R.S. 01 je z videzom, ki ima korenine v svetu oblikovalskih študij, obenem pa je podrejen brezkompromisnem lovu na aerodinamičen pritisk ob podlago, radikalen izraz športnega genskega izročila znamke. V tehničnih značilnostih obljubljajo združitev najboljšega iz zakladnice strokovnega znanja Renault Sport.

Novi dirkalnik s školjko iz ogljikovega vlaken tehta manj kot 1.100 kg, poganjal pa ga bo 3,8-litrski šestvaljnik z več kot 500 'konji' in več kot 600 NM navora. Največja hitrost bo več kot 300 km/h! Pogon bo speljan k zadnjemu kolesnemu paru, za prestavljanje bo skrbel sedemstopenjski sekvenčni menjalnik.

Renault Sport R.S. 01 bo v letu 2015 ena glavnih zvezd dirkaških prireditev World Series by Renault, saj bodo z njim tekmovali v novem razredu Renault Sport Trophy, odskočni deski za dirkače, ki želijo poklicno tekmovati v prvenstvih GT in v vzdržljivostnih dirkah.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"