Red Bull Air Race: Podlunšek tokrat brez Top8

5. 6. 2016
Deli

V Japoski Čibi se je nadaljevala letošnja sezona Red Bull Air Race. Tekmovanje je motil močan veter, zaradi katerega so bili organizatorji prisiljeni odpovedati kvalifikacije.

Peter Podlunšek, ki je bil kot novinec v razredu Master zaradi tega ob pomembne izkušnje, je v prvem krogu v močnem vetru s krilom zadel v pilon in dobil tri sekunde kazenskega pribitka, in tako v dvoboju s Kirbyjem Chamblissom izpadel. Poleg vetra je imel tudi nekaj tehničnih težav z letalom.

V istem krogu tekmovanje se je presenetljivo Poslovil tudi četrtouvrščeni v skupnem seštevku pred dirko, Pete McLeod. Kanadčanj je izvedel pretesen zavoj in bil zaradi prekoračitve največje dovoljene obremenitve letala diskvalificiran. Tudi Hannes Arch (3. v skupnem seštevku) je dvoboj izgubil, a se je med najboljšo osmerico uvrstil kot najhitrejši poraženec, 2. v skupnem seštevku, Nicolas Ivanoff pa zaradi bolezni sploh ni nastopil.

Tudi Arch je kmalu naredil napako, v Top8 je naredil napako in na progo priletel s previsoko hitrostjo, dobil sekundo pribitka in v dvoboju za Nigelom Lambom izpadel, nato pa se je zaradi prekoračitve največje dovoljene obremenitve v dvoboju z domačinom Murojo poslovil še vodilni v prvenstvu, Matthias Dolderer.

V finalu najboljše četverice je domačin Muroja poskrbel za navdušenje gledalcev, saj je premagal Sonko, Chamblissom in Lamba in si priletel svojo prvo zmago v Red Bull Air Rece. Naslednja dirka bo na sporedu 16. in 17. v Budimpešti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol