Red Bull Air Race: Podlunšek tretji!

13. 4. 2014
Deli

Druga dirka prvenstva Red Bull Air Race v Rovinju se je začela s sobotnimi kvalifikacijami razreda Master in dirko razred Challenger.

V slednji je nastopil tudi najboljši slovenski akrobatski pilot Peter Podlunšek in že v svojem prvem nastopu stopil na stopničke. Tretje mesto (drugega je zgrešil za vsega dve desetinki) je za prvo dirko RBAR, na kateri je nastopil, seveda odličen rezultat in Podlunšek je bil s svojim nastopom zadovoljen:  "Nisem hotel tvegati. Oba najboljša sta letela drugačno linijo kot ostali, letel bi jo tudi jaz, a ker je šlo za moj prvi nastop v tej seriji in ker je na treningih nisem preizkusil, raje nisem tvegal napaka," je bil jasen po dirki. S tretjim mestom v Rovinju se je Podlunšek tudi povzpel (z le enim nastopom) na peto mesto v skupnem seštevku.

Najboljše izhodišče pred današnjo driko si je v kvalifikacijah razreda Master priletel Hannes Arch, ki je bil na prvi dirki v Dubaju drugi. Dirka razreda Master ze bo začela ob 16 uri, prenos pa si lahko ogledate na http://www.redbullairrace.com/en_INT/event/rovinj#live.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"