Reli: 40. INA Delta za naše nesrečen

12. 5. 2014
Deli

Na ponovno obujenem reliju INA Delta v okolici Zagreba je pričakovano slavil domačin Juraj Šebalj s sovoznikom Tonijem Klincem in dirkalnikom Mitsubishi Lancer EVO IX, za naše pa se gostovanje na Hrvaškem ni končalo dobro.

Še največ smo pričakovali od posadke Friderik Vajnhandl-Jaka Cevc, ki odlično začela, nato pa na tretji hitrostni preskušnji (od sedmih) s povsem novim Peugeotom 208 R2 ekipe Oktan Šport naredila napako in dirkalnik prevrnila na streho. Upajmo, da to ni bil zadnji nastop Vajnhandla, ki je še pred kratkim nastopal na vseh dirkah državnega prvenstva s Citroënom C2 R2 Maxom.

Prav tako je odstopila posadka Luka in Rok Bekanović zaradi tehnične okvare na Škodi Fabii, ko je bila na vrhu skupine A5.

Da pa slovenski prispevek na tem reliju ni bil majhen, pričata Peljhanov dirkalnik Mitsubishi Lancer EVO X (ki ga je najel Daniel Šaškin), Škoda Fabia R2 ekipe IK Sport (ki ga je najel Ivica Siladić), kot predvoznika v Mitsubishiju Lancerju pa sta nastopila še Aljoša Novak in Igor Kacin. (AMr, UM)

FOTO: Uroš Modlic  

 

 

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja