Reli Croatia: Italijan Rossetti in naš Turk suvereno zmagala

22. 5. 2011
Deli

Na 38. reliju Croatia, ki velja za evropsko prvenstvo v reliju, sta zmagala aktualni evropski prvak Luca Rossetti (Abarth Grande Punto S2000) in naš Rok Turk, ki je s Peugeotom 207 R3T slavil med dirkalniki na prednji pogon.

Tovarniški voznik Abartha (beri: Fiata) Luca Rossetti je bil razred zase, saj je že na začetku hitrega hrvaškega relija povedel in kljub manjši napaki ni nikoli izpustil prvega mesta z rok. Na drugo mesto se je uvrstil prav tako Italijan Luca Betti (Peugeot 207 S2000), za tretje mesto pa sta se do predzadnje hitrostne preskušnje potegovala Italijan Piero Longhi (Škoda Fabia S2000) in Poljak Maciej Oleksowicz (Ford Fiesta S2000). Na smolo naše ekipe Target, ki je Longhiju 'posodila' dirkalnik, je Italijan naredil napako in Škodo tik pred ciljem poškodoval. Zato je tretje mesto odšlo na Poljsko, Longhi pa ni videl cilja.

Med dirkalniki, gnanimi na prednji kolesni par, je bila naša posadka Rok Turk-Enej Ložnar Kranjc s Peugeotom 207 R3T tako rekoč neulovljiva v osiromašeni razvrstitvi za evropsko prvenstvo, je pa bil Idrijec povsem konkurenčen tudi proti Hrvatom, ki so na domačih dirkah vedno hitri. Čestitamo tudi za deveto mesto skupne razvrstitve evropskega prvenstva! (AM)

foto: Uroš Modlic

Trenutna razvrstitev evropskega prvenstva:

1. Rossetti 85 točk, 2. Betti 47, 3. Oleksowicz, 4. Travaglia 28, Iliev 26 ...


Trenutna razvrstitev evropskega prvenstva - 2WD:

1. Turk 67, 2. Albertini 39, 3. Vergnano 35, 4. Signor 28, Dallavilla 2


Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"