Reli DP: Premrl pokazal dirkalnik Citroën DS3 R3T

9. 5. 2014
Deli

Grega Premrl je dirkalnik MG ZR 105 zamenjal za veliko zmogljivejšega Citroëna DS3 R3T, s katerim bo nastopal v reliju. Še najlepše pa je, da med njegove sponzorje lahko prištejemo tudi slovenskega zastopnika za to znamko podjetje Citroën Slovenija.

Citroën DS3 R3 oziroma R3T (ker ima 1,6-litrski turbomotor) ima samo 210 'konjev' in prednji pogon, vendar pa se pogonski kolesi prek polsamodejnega sekvenčnega šeststopenjskega menjalnika (z obvolanskim 'uhljem') in mehansko delno zaporo diferenciala trudita krotiti kar 350 Nm največjega navora.

"Ker bo letos šele moja tretja sezona v reliju, hočem z novim dirkalnikom predvsem pridobiti izkušnje, čeprav si logično želimo tudi dobrih rezultatov. Skupaj s sovoznikom Gregorjem Brešerjem bom nastopal v slovenskem državnem prvenstvu v reliju, pokalu Mitropa in mednarodnem prvenstvu Hrvaške v reliju," je dejal Premrl, ki je drugače še vedno študent.

V ekipi MGM Racing Team imajo z Grego še bolj smele načrte. V sezoni 2015 bi radi nastopili na dveh dirkah svetovnega prvenstva v reliju (Monte Carlo in Portugalska) in v pokalu DS3, za dolgoročnejši načrt pa so si zadali nakup dirkalnika Citroën DS3 R5. Za nepoznavalce: razlika med avtomobiloma ni samo v 70 'konjih' in štirikolesnemu pogonu, pač pa predvsem v ceni, saj DS3 R3T stane 83.450 evrov, DS3 R5 pa okoli 250 tisoč evrov. (AMr) 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"