Reli ERC: Mladi talent Tänak doma neulovljiv

20. 7. 2014
Deli

Mladi, šele 26-letni estonski dirkač Ott Tänak je bil s Fordom Fiesto R5 tako rekoč neulovljiv na makadamskem reliju, ki se je v okviru evropskega prvenstva odvijal v Estoniji. S tem uspehom je postal kar šesti zmagovalec od sedmih relijev, kolikor jih je bilo letos že organizirano, dirkače pa do konca prvenstva 2014 čakajo še štiri preskušnje.

Tänak je bil najhitrejši že od začetka relija, saj je na hitrih hitrostnih preskušnjah z dirkalnikom ekipe M-M Motorsport (šef tega moštva je Markko Martin, ki je nekdanji tovarniški dirkač in zmagovalec prav tega relija pred petimi leti) kar letel pred 30 tisočimi navdušenimi navijači.

Odličen drugi je bil Rus Aleksey Lukyanuk (Mitsubishi Lancer EVO X R4), ki si je zaslužil tudi nagradi Colin McRae ERC Flat Out Trophy za nore vožnje, tretji pa spet estonski talent Timmu Korge s Fordom Fiesto R5.

Trenutno vodeči v evropskem prvenstvu Esapekka Lappi (Škoda Fabio S2000) je bil šele peti, torej le mesto bolje od še enega hitrega Estonca, Karla Kruude (Peugeot 208 T16).

Prihodnja dirka bo konec avgusta na Češkem (Barum Rally Zlin). (AMr)

Rezultati

Trenutna razvrstitev

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"