Reli: K nam prihaja Peugeot 208 T16 R5

30. 1. 2017
Deli
Reli: K nam prihaja Peugeot 208 T16 R5 (foto: Uroš Modlic)
Uroš Modlic

V Sloveniji bo očitno shodil vrhunski dirkalnik za reli, saj je ekipa OPV Racing Cars nabavila povsem novega Peugeota 208 R5 (280 KM, štirikolesni pogon, sekvenčni menjalnik), ki ga pri Peugeotu v znak spoštovanja do zgodovine označujejo kar T16. Bosta Hrvat Viliam Prodan in naš dirkač Rok Turk dirkala v Sloveniji in na Hrvaškem?

»Lahko potrdim, da intenzivno delam za to, da bi s tem dirkalnikom nastopal na slovenskem državnem prvenstvu v reliju, vendar še ni povsem dorečeno,« je potrdil Turk, čeprav je kar logično, da bi za odlično kondicijo najnovejšega Peugeota skrbel vrhunski mehanik Tomaž Kavčič iz OPV Racing Cars, Prodan nastopal na Hrvaškem in seveda naš talent Rok Turk pri nas. Naš adut ima s tem dirkalnikom že nekaj izkušenj, saj je z njim že zmagal na predlanskem reliju Saturnus, le da je bil takrat najet v Italiji. Tokrat ga bodo kupili povsem novega, saj je karoserija že v Sloveniji, v prihodnjem mesecu pa ga bo Kavčič sestavil do zadnjega vijaka.
Na vprašanje, kaj bodo naredili z lanskim Peugeotom 208 R2, pa je Turk povedal: »Precej je zanimanja, vendar je videti, da je najbolj ogret kupec iz BiH-a. Ni skrivnost moja tiha želja, da bi dirkalnik vozil slovenski voznik, zato upam, da bo kakšen dirkač iz divizije I naredil korak naprej.« 

Foto: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"