Reli: Klemen Popit zmagovalec med mladimi v pokalu Mitropa

3. 11. 2014
Deli

Zadnji konec tedna v oktobru je na južnem Bavarskem potekal reli treh mest (ADAC 3 Städte Rallye), ki je veljal kot zadnja prireditev mednarodnega pokala Mitropa.

Na žalost se nemški reli ni začel po načrtih edine slovenske posadke na tej dirki Klemen Popit-Anja Verbič, saj sta imela težave s pravilnim delovanjem dirkalnika Citroën C2 R2 že na štartni rampi. Po pazljivemu začetku, saj Klemen ni še povsem zaupal tehniki, je nadaljeval bolj napadalno, kar se je pokazalo tudi pri boljših uvrstitvah. Na koncu sta zasedla 42. mesto v skupni razvrstitvi relija, kar je bilo dovolj za osvojitev naslova najboljšega v pokalu Mitropa med vozniki do 25 let in deveto mesto v skupni razvrstitvi.

»Zagotovo je bila to zelo lepa dirka, fantastično vzdušje ter lepo izbrana trasa hitrostnih preizkušenj. Sam sem z vožnjo zadovoljen. Vedel sem, da se je po prvem krogu nabralo že kar nekaj neporavnanih računov s hitrimi nemškimi cestami, zato sem v nadaljevanju bolj pritiskal na plin z zavedanjem, da je cilj potrebno nujno doseči. Izšlo se je dobro, saj sem osvojil dovolj točk za osvojitev naslov prvaka v pokalu Mitropa v kategoriji za voznike do 25 let. To je odličen uspeh zame in za celotno ekipo ter velika spodbuda za naslednjo sezono,« je dejal Popit.

Na žalost pa naši dirkači niso ponovili skupinskega uspeha iz leta 2012, ko so Novak, Prek in Jeram osvojili tudi naslov med nastopajočimi narodi. Letos žal niti 3. mesto Aleksa Humarja in že omenjeno 9. mesto Popita ni pomagalo, prav tako ne zmaga med ženskimi posadkami (Asja Zupanc-Blanka Kacin) in mladeniči (Klemen Popit). Mogoče prihodnje leto? (AMr)

Foto: Norberto Droandi in osebni arhiv

Rezultati pokala Mitropa 2014

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja