Reli Nova Gorica 2014: 63 prijavljenih

6. 9. 2014
Deli

Prihodnji konec tedna se bo na banjški in trnovski planoti odvijal že tretji reli Nova Gorica, ki bo za razliko od prvih dveh štel za slovensko državno prvenstvo. Glavna favorita za zmago bosta Italijana Claudio De Cecco s Peugeotom 208 T16 in Massimo Guerra s Fordom Fiesto RS RRC.

Nekaj prednosti ima De Cecco iz ekipe Friulmotor, saj je izkušeni italijanski dirkač lani na banjški planoti že zmagal s Fordom Focusom WRC (glej fotografije). Od naših dirkačev se največ pričakuje od prvaka Aleksa Humarja (Renault Clio R3) in Janija Trčka (Mitsubishi Lancer EVO IX). Humar je moral lani priznati premoč le Italijanu v bistveno boljšem dirkalniku, Trček pa je med poletjem Mitsubishija peljal na hujšanje ter mu privoščil nov izpušni sistem. "Šel sem tudi testirati na Madžarsko, zato upam, da bomo z novimi namestitvami bolj hitri," je v smehu dejal veteran, ki smo ga opazili na gorski dirki v Ilirski Bistrici.

Seveda pa nismo mogli mimo lanske hude nesreče domačina Igorja Žbogarja, ki je Peugeota 207 S2000 po skoku precej predelal. Na srečo posadka ni bila poškodovana in z veseljem lahko napovemo, da bo tudi letos nastopal z Renaultom Cliom razreda R3. Bravo!

Dirka s tremi hitrostnimi preskušnjami v skupni dolžini 75 kilometrov bo štela za slovensko DP, Alpe Adria Rally Cup in avstrijsko tekmovanje Rally Challenge, zato ni čudno, da je na seznamu prijavljenih največ slovenskih posadk (38), sledijo Italijani (17) in Avstrijci (7), prijavljen pa je tudi en Čeh. Za več informacij glede časovnice in trase poglejte na uradno spetno stran relija. (AMr)

FOTO iz lanske dirke: Uroš Modlic

Seznam prijavljenih

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"