Reli Novi Vinodolski 2013: Škodi na vrhu

1. 7. 2013
Deli

Na startu relija Novi Vinodolski smo videli le 28 posadk, od tega kar osem slovenskih. Če se Hrvati, na čelu s hitrim Jurajem Šebaljem (Škoda Fabia S2000), že sedaj pripravljajo na hrvaški reli za evropsko prvenstvo, je bil med dirkalniki s prednjim pogonom najhitrejša naša posadka Aljoša Novak in Matej Čar s Škodo Fabio R2, ki želi nadaljevati na makadamskih preskušnjah izbranih evropskih dirk. 

Med slovenskimi posadkami sta bila najhitrejša Rajko Žakelj in Blaž Selan (Mitsubishi Lancer EVO IX) na 4. mestu skupne razvrstitve, zmago med dirkalniki na prednji pogon pa sta si privozila Aljoša Novak in Matej Čar (Škoda Fabia R2). S tem sta potrdila dobro formo pred nadaljevanjem sezone, saj se podajata na italijansko makadamsko dirko San Marino.

Z atraktivnimi vožnjami sta z BMW-jem M3 navduševala veliko število gledalcev ob progi tudi Domen Agnič in Jure Podpečan, med posadke, ki so videle cilj, pa sta se vpisali tudi posadki Miha Prek in Valter Mršnik (MG ZR 105) ter Martin Balan in David Vončina (Fiat Panda Kit Car).

Zaradi tehničnih okvar ostale tri slovenske posadke cilja žal niso videle. V skupni razvrstitvi relija je bila najhitrejša posadka Juraj Šebalj in Toni Klinc s Škodo Fabio S2000, ki sta tako na peti izvedbi rallyja Novi Vinodolski zmagala že petič zapored. S tem pa sta tudi uspešno opravila s testom pred relijem Croatia, ki bo veljal za evropsko prvenstvo. (UM in AMr)

FOTO: Uroš Modlic

Rezultati

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"