Reli SP: Po 19-letih se vrača edinstvena reli preizkušnja, na njej pa tudi dve dirkaški legendi

Čeprav nista redna dirkača tovarniških ekip, pa bosta oba Sebastiana letos nastopila vsaj še v Keniji.

Reli SP: Po 19-letih se vrača edinstvena reli preizkušnja, na njej pa tudi dve dirkaški legendi (foto: Uroš Modlic) Uroš Modlic
22. 5. 2022

Francoska zvezdnika relija, Sebastien Ogier (Toyota) in Sebastien Loeb (Ford) bosta nastopila na reliju za svetovno prvenstvo v Keniji konec meseca junija, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Francoza nista več redna voznika v SP in le še občasno nastopata na najvišji ravni.

Loeb je denimo letos dobil uvodni reli v okolici Monte Carla v mesecu januarju, na Portugalskem pa je ta mesec odstopil po tehničnih težavah. Kenija bo njegov tretji reli sezone, v kateri v skupnem seštevku vodi Finec Kalle Rovanperä (Toyota) s prednostjo 46 točk pred Belgijcem Thierryjem Neuvillom (Hyundai).

Preberite še: Reli Monte Carlo: Legenda po le tedenskem počitku vrača udarec!

Loebov rojak Ogier je letos prav tako nastopil na dveh relijih, v Monte Carlu je končal na drugem mestu, na Portugalskem pa prav tako zaradi tehničnih težav ni bil konkurenčen, a je za razliko od Loeba reli zaključil, in sicer na 51. mestu.

Reli Kenija se je lani po 19-letni odsotnosti vrnil v program SP, na sporedu pa bo tokrat med 23. in 26. junijem. Še prej bo na vrsti reli po Sardiniji (2. - 5. junij).