Reli SP: Po tekočem traku

23. 11. 2006
Deli

Marcus Grönholm je znova izkoristil odsotnost Sebastiena Loeba, ki po poškodbi rame še vedno okreva, ter osvojil reli po Novi Zelandiji.

Drugo mesto Mikka Hirvonena in slaba predstava obeh Kronosovih Citroënov sta pomenila, da je Ford prvič po 27 letih znova osvojil naslov svetovnega prvaka med ekipami. »Lepo je zmagati in istočasno Fordu zagotoviti naslov, « je po dokaj lahki zmagi dejal Grönholm, ki je zmagal že 24-krat v karieri.

Medtem ko sta se Forda brez večjih težav odpeljala do dvojne zmage, se je na mestih za njima bil pravi boj. Na koncu je Manfred Stohl osvojil tretje, Pons četrto (brez vrtenja bi bil lahko precej bližje stopničkam), njegov moštveni kolega Sordo peto, šesti je bil razočarani Petter Solberg, Luisu Perezu je s sedmim mestom uspela uvrstitev kariere, zadnjo točko pa je osvojil zmagovalec skupine N Jari-Matti Latvala.

Omeniti velja nesrečo Henninga Solberga in nastop Valentina Rossija z Imprezo. Italijan je sicer napovedoval boj za stopničke, a 11. mesto med svetovno elito ni razočaranje. Naslednji reli in obenem zadnji v letošnji sezoni bo v začetku decembra reli po Veliki Britaniji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol