Reli SP: VW se umika iz WRC-ja!

2. 11. 2016
Deli

Precej nepričakovano se je Volkswagen odločil, da se po koncu letošnjega leta poslavlja iz svetovnega prvenstva v reliju s tovarniško ekipo. Hkrati pa napoveduje, da bodo v sezoni 2017 začeli razvijati VW Polo skupine R5, ki ga bodo zasebnim dirkačem ponudili v začetku sezone 2018. 

Zaradi afere Dizelgate je prišla odločitev tako rekoč tik pred zdajci, saj so imeli že razvit in temeljito preverjen dirkalnik VW Polo R WRC za sezono 2017. Kot verjetno že veste, bodo prihodnjo sezono dirkalniki WRC za reli precej močnejši, z večjimi spojlerji in seveda aktivnimi diferenciali. Zanimivo, pri VW so se odločili, da avtomobilov ne bodo prodali zasebnim ekipam, prav tako se ne ve, kaj se bo zgodilo z njihovimi dirkači. Poleg Jarija-Mattija Latvale sta ostala brez sedeža tudi Andreas Mikkelsen in predvsem štirikratni svetovni prvak Sebastien Ogier. Mogoče bo kateri dobil svojo priložnost v ekipah Citroëna, Toyote, Hyundaija ali Forda (M-Sporta)?

Hkrati pa so pri Audiju, ki prav tako spada v Skupino Volkswagen, že sporočili, da se umikajo iz vztrajnostnega krožnega prvenstva (WEC), bodo pa s tovarniško podporo sodelovali v prvenstvu Formule E. (AMr)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"