Reli: Tim Novak v nemškem pokalu Opel Adam

Tim Novak in Uroš Ocvirk bosta v sezoni 2016 nadaljevala v nemškem pokalu ADAC Opel Rallye Cup.

Reli: Tim Novak v nemškem pokalu Opel Adam (foto: Uroš Modlic) Uroš Modlic
8. 1. 2016

Za pokal mladih in talentiranih dirkačev, kar Tim prav gotovo je, se šteje sedem relijev oziroma osem dirk, saj nemški reli za SP velja za dve dirki. Vsi vozijo pokalne dirkalnike Opel Adam, katerega 1,6-litrski motor razvije okoli 140 'konjev', za prenos na prednji kolesi pa poskrbi sekvenčni petstopenjski menjalnik.

»Pokal se začne marca in konča oktobra. Dirkalniki so pravzaprav malce slabši dirkalniki R2, saj niso tako močni niti nimajo nastavljivega podvozja, vendar bo konkurenca kljub temu kar huda. Pričakujem okoli 25 do 30 dirkačev, med njimi pa tudi mlajšega brata Thierryja Neuvilla pa še nekaj finskih dirkačev, zato bo pokal precej mednaroden. Priznam, da komaj čakam, da se tekmovanje začne,« je dejal Leščan, ki je lani osvojil tretje mesto v mednarodnem pokalu Mitropa in prvo mesto med dirkači, ki nastopajo v dirkalnikih na prednji pogon.

Mamljiva je tudi nagrada za zmagovalca pokala, saj dobi Oplovo tovarniško podporo v evropskem prvenstvu v tekmovanju Junior, kjer nastopajo z dirkalniki R2. (AMr)

Foto: Uroš Modlic