Reli: Visokoleteči cilji Janija Trčka

28. 9. 2007
Deli

V ljubljanskem klubu Kaval se je odvijala tiskovna konferenca in svečana predstavitev nove ekipe za reli Trček-Humer, ki se bo prvič pojavila na reliju 4. Postojnska jama – Trieste (več podatkov o reliju dobite na www.rally-postojna-trieste.si, tudi seznam prijavljenih in traso).

Govora je seveda o bivšem državnem prvaku Janiju Trčku, ki je ob brhkih dekletih (pomanjkljivo oblečene misice) in ob spremljavi pevke Saške Lendero svečano razgrnil povsem novega Mitsubishija Lancerja devete generacije skupine N.

Dirkalnik (slabih 300 KM, štirikolesni pogon, hidravlična ročna zavora) je po besedah ekipe narejen v Sloveniji iz prvovrstnih materialov. Ker pa je dolgoletni Trčkov sovoznik Mitja Česenj trenutno poškodovan, bo letošnjo sezono (poleg Postojne še reli Hella-Saturnus) na vročem sovozniškem sedežu sedel Jože Humer. »Seveda se zavedam, da bo potrebno še veliko dirkaških kilometrov, da bomo konkurenčni, vendar nas zanima samo vrh, « je v smehu dejal Trček, ki ga poleg slovenskega državnega prvenstva zanimajo tudi reliji v tujini. Potihem že računa na nastop na reliju za svetovno prvenstvo, januarskem Monte Carlu. (AM)

Foto: Aleš Pavletič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja