Reli Weiz: Aljoša Novak odličen 5. na avstrijskem reliju

9. 8. 2015
Deli
Reli Weiz: Aljoša Novak odličen 5. na avstrijskem reliju

Aljoša Novak in sovoznik Matej Čar sta z Mitsubishijem Lancerjem EVO IX na avstrijskem reliju Weiz osvojila odlično pet mesto v skupni razvrstitvi.

Naša posadka je morala na reliju, ki je veljal za avstrijsko državno prvenstvo, priznati premoč le trem uveljavljenim voznikov v zmogljivejših dirkalnikih (Raimund Baumschlager s Škodo Fabio R5 in Fabian Kreim z enakim dirkalnikom ter Hermann Neubauer s Fordom Fiesto S2000) in domačim adutom Gunthardom Puchleitnerjem z Mitsubishijem Lancerjem EVO IX.  

"To je bil eden najtežjih relijev v moji karieri. Ceste so bile zelo hitre, asfalt pa ponekod tako drseč, da je avtomobil ob vsakem zaviranju plesal po cesti. Na celotnem reliju smo porabili le štiri dirkalne gume, kar priča o drsečem asfaltu. Skozi cilj ene izmed hitrostnih preizkušenj sva pripeljala celo vzvratno, ker naju je med drsenjem skozi oster ovinek prehitel zadek. Cel reli je minil brez večjih napak in težav, kar je bila tudi dobra priprava pred nadaljevanjem slovenskega državnega prvenstva. Zelo sem zadovoljen tudi s petim mestom. Poskušal sem sicer ujeti tudi domačina s podobnim mitsubishijem, a je držal razliko pol minute in bi bilo tveganje pri lovu za tem zaostankom na tako hitrih preizkušnjah enostavno preveliko. Domov se s celo ekipo zagotovo vračamo polni vtisov in motivirani pred naslednjimi dirkami," je v cilju povedal Novak.

Naslednji nastop za posadko Novak-Čar bo na reliju slovenskega državnega prvenstva v Novi Gorici, ki bo potekal 11. in 12. septembra.

Vsi rezultati

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja