Relikros: Petter Solberg prvi svetovni prvak!

29. 9. 2014
Deli

Medtem ko je 21-letni Timmy Hansen zmagal na italijanskem dirkališču Franciacorta s Peugeotom 208, je nekdanji svetovni prvak v reliju Petter Solberg s Citroënom DS3 pošteno zalil svoj drugi naslov - tokrat kot mojster svetovnega relikrosa.

V letu 2003 je postal svetovni prvak v reliju, letos mu je predčasno uspelo osvojiti še lovoriko najboljšega v svetovnem prvenstvu v relikrosu. Torej disciplini, ki je bila še lani omejena na evropsko prvenstvo, letos pa je s pomočjo podjetja Monster razvila v verjetno eno najbolj zanimivih avtomobilskih športov, če v duhu težav svetovnega relija in formule 1 ne celo najbolj perspektivnega. Zakaj?

Zato, ker je kombinacija navitih dirkalnikov WRC (čeprav imajo za razliko od omenjenih dvolitrske turbomotorje s kar 600 'konji') in borb v slogu krožnih dirk, kjer ne manjka dotikov in trkov na majhnih dirkališčih, naravnost idealna kombinacija za televizijske prenose in tudi gledanja 'v živo'.

Bili smo v Francacorti in povemo vam, da se splača! Ni nesreče, ki bi jo vodstvo dirke sankcioniralo, ni zastav za obvezen predčasen prihod v bokse, če se vozi po prazni gumi ali opletajočim blatnikom, skratka šou z veliko začetnico. In prav v tem je Mr. Holywood, kot 39-letnega Solberga imenujejo, najboljši.

Več o prvenstvu pa v naslednji reviji. (AMr)

REZULTATI

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja