Relikros za SP: Na Norveškem prevlada ekipe Peugeota

26. 8. 2015
Deli

Norveški Hell je gostil osmo letošnjo dirko za svetovno prvenstvo v relikrosu, ki ga tako uspešno promovira Monster Energy. Kar 19 tisoč gledalcev je videlo zmagoslavje ekipe Peugeot - Hansen, saj je slavil Timmy Hansen, drugi pa je bil njegov kolega v ekipi Davy Jeanney (oba v Peugeotu 208). 

Čeprav je Norveška dom aktualnega svetovnega prvaka v relikrosu Pettra Solberga, je bila ekipa Peugeot - Hansen tokrat naulovljiva. "Končno! Zelo dolgo sem čakal na to zmago in lahko povem, da sem užival v vsakem metru dirke. Izbrali smo tako rekoč idealno strategijo za posamezne vožnje ter imeli srečno roko pri izbiri gum za polfinalne vožnje, zato je bil pravi užitek dirkati. Sedaj se končno kažejo rezultati trdega dela in komaj čakam na moje najljubše dirkališče Loheac, kjer bom pred francoskim občinstvom poskušal uspeh ponoviti," se je veselil Hansen. Uspeh mladega Timmyja je dopolnil z drugim mestom še Davy Jeanney, tretji pa je bil zasebni dirkač Robin Larsson z dirkalnikom Audi A1 Supercar. Domači adut Petter Solberg je izpadel v polfinalni vožnji.

Poleg svetovnega prvenstva je dirka gostila tudi dirkače, ki nastopajo na evropskem prvenstvu. Zmagal je lokalni ljubljenec Tommy Rustad v dirkalniku VW Polo RX Supercar, za katerega skrbi ekipa Marklund Motorsport, drugi je bil Joni-Pekka Rajala (Saab 9-3), tretji pa Latvijec Janis Baumanis (Peugeot 208).

Prihodnja dirka bo VN Francije, ki bo organizirana 5. oziroma 6. septembra na dirkališču Loheac. Spodaj pa si oglejte še kratek video dogajanja na prvih dirkah na Norveškem. (AMr)

Trenutna razvrstitev med vozniki: 1. Petter Solberg (DS 3) 193, 2. Timmy Hansen (Peugeot 208) 152, 3. Andreas Bakkerud (Ford Fiesta ST) 140 ...

Trenutna razvrstitev med ekipami: 1. Peugeot - Hansen 291, 2. Ford Olsbergs MSE 262, 3. SDRX (DS) 218 ...

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"