Rok Turk še korak dlje

8. 8. 2011
Deli
Rok Turk še korak dlje

Rok Turk in Enej Ložnar-Kranjc sta z zanesljivim nastopom na reliju Vinho Madeira 2011 še korak bliže tako želenemu naslovu evropskih prvakov v razvrstitvi dirkalnikov, gnanih le na prednji kolesni par.

Za letošnji reli na portugalskem otoku Madeira, ki je zaradi finančnih težav organizatorjev veljal le za evropsko prvenstvo, ne pa za serijo IRC, sta najela lokalnega Peugeota 206 z 1,6-litrskim motorjem. "Žal je bil dirkalnik napol serijski, zato sva bolj stavila na zanesljivost kot na lovljenje desetink ali celo sekund," je po nastopu povedal Rok Turk. Važno je bilo, da sta se uvrstila pred Italijanom Giovannijem Vergnanom z močnejšim Fiatom 500 Abartom R3T, ki je bil njun edini neposredni tekmec v evropski razvrstitvi 2WD.

Zato se ne ozirajte na vodilno fotografijo, saj uporabljata rdeče-bel dirkalnik Peugeot 207 S2000 le v državnem prvenstvu.

Rezultate relija dobite tu (oziroma tu za EP), prilagamo pa še dva vidoposnetka. Na prvem boste videli vse nastopajoče (tudi našo posadko Turk-Ložnar Kranjc na 10,34 minuti), na drugem pa hudo nesrečo, ki jo je posnela lokalna televizija in bi se lahko končala bistveno slabše. (AM)     

FOTO: Uroš Modlic

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja