Rok Turk tik pred nastopom na Jänner rallyju

1. 1. 2015
Deli

Zadnje dni v iztekajočem se letu je ekipa Roka Turka izkoristila za testiranje novega dirkalnika. Tako kot v sezoni 2014, bo Turk letos dirkal s Peugeotom 208 R2.

Dirkalnik so uspešno preizkusili v pravih zimskih razmerah, na snegu in nizkih temperaturah. Podobne pogoje ekipa pričakuje tudi na uvodnem rallyju za evropsko prvenstvo, Jänner rallyju v Avstriji, ki bo na sporedu v začetku drugega tedna v letu 2015, od 4. do 6. januarja. V boj za točke v evropskem prvenstvu se bo Rok podal skupaj s sovoznico Blanko Kacin, na svojem dirkalniku pa bosta imela štartno številko 22.

Celotno štartno listo relija najdete tule, in sedaj, ko so ceste, na katerih bo potekla, zasnežene, se ob odlični zasedbi obetajo res zanimivo boji.

»V zadnjem mesecu smo naredili izjemno delo. Peugeot Sport je hitro dostavil kit za avto, Tomaž Kavčič iz OPV, moj oče Igor in jaz smo zavihali rokave in v nekaj tednih je bilo delo opravljeno. Avto je v osnovi enak prejšnjemu, z izjemo manjših dodelav, na katerih smo delali vso sezono 2014. Test s sovozniko Blanko Kacin je bil uspešen, nad dirkalnikom sem navdušen in komaj čakam start relija, ki se lansko leto zame ni najbolje končal. Dirka bo težka, saj se na Jännerju razmere spreminjajo iz brzinca v brzinec. Ta reli bi po težavnosti z lahkoto lahko primerjali z relijem Monte Carlo, le da je še hitrejši, oprijem pa slabši. Drselo bo!« je bil po testu zgovoren Rok.

Tomaž Kavčič pa je dodal: »Samo sestavljanje dirkalnika je potekalo brez kakršnih koli težav, čeprav je bilo potrebno prilagoditi, predelati, dodelati in izpopolniti veliko stvari. V veliko pomoč sta mi bila Rok in njegov oče Igor, ki sta mi s svojimi dosedanjimi izkušnjami lahko veliko svetovala. Skupaj smo odkrili 'skrite' napake in jih popravili – verjamem, da smo bili pri tem uspešni. Z Rokom bomo tako sodelovali tudi v tej sezoni – nismo velika ekipa, delamo pa s srcem. Naprej nas ženejo skupni cilji in želja po čim boljših rezultatih, v katere osebno ne dvomim.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja